ΠΑΙΔΙ ΚΑΙ ΟΡΑΣΗ

ΠΑΙΔΙ ΚΑΙ ΟΡΑΣΗ

 

  • Πότε πρέπει να γίνει ο πρώτος οφθαλμολογικός έλεγχος του παιδιού;  Η πρώτη οφθαλμολογική εξέταση του παιδιού γίνεται αμέσως μετά τη γέννηση του, όπου ελέγχεται η ανατομική ορθότητα των οφθαλμών. Από εκεί και πέρα, αν οι γονείς δεν παρατηρήσουν κάτι ανησυχητικό, όπως ο στραβισμός ή μειωμένη λειτουργικότητα του βρέφους, η ηλικία των 3 ετών αποτελεί ένα ορόσημο όπου μπορούμε να έχουμε πλήρη εικόνα της οπτικής ικανότητας του μικρού μας εξεταζόμενου.
  • Η μυωπία, ο ασιγματισμός και η υπερμετρωπία κληρονομούνται; Οχι, δεν εχει αποδειχτεί σαφής κληρονομικότητα των διαθλαστικών ανωμαλιών του ματιού. Παρ'όλα αυτα, εχει παρατηρηθεί κληρονομική προδιάθεση των καταστάσεων αυτών, γεγονός που σημαίνει πως αν ο γονιός εχει μυωπία, τα παιδιά του εχουν μεγαλύτερη πιθανότητα να έχουν μυωπία σε σχέση με τα παιδιά γονιών χωρίς διαθλαστικά προβλήματα.
  • Μπορεί το παιδί να φορά γυαλιά ηλίου; Τα πρώτα 3 χρόνια της ζωής του όχι, γιατί ειναι πολύ κρίσιμα για τη σωστή ανάπτυξη της όρασης του και δεν θέλουμε οποιοδήποτε εμπόδιο ανάμεσα στον οφθαλμό του παιδιού και το περιβάλλον. Μετά τα 3 χρόνια με φειδώ, τις ώρες που εκτίθεται στην ηλιακή ακτινοβολία και μόνο.
  • Το παιδί μου δεν ξέρει ακόμη γράμματα και αριθμούς, πως μπορεί να εξεταστει; Το ιατρείο είναι εξοπλισμένο με ειδικά οπτότυπα για τα παιδιά προσχολικής ηλικίας, τα οποία περιέχουν ευχάριστες εικόνες και σύμβολα, εύκολα αναγνωρίσιμα απο τους μικρους εξεταζόμενους. Μέσα απο μία ευχάριστη και διαδραστική διαδικασία επιτυγχάνεται ο πλήρης έλεγχος κάθε παιδιού.                  

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

logo bikos


ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ ΟΦΘΑΛΜΙΑΤΡΟΣ

ΣΥΝΤΑΓΟΓΡΑΦΗΣΗ ΕΟΠΥΥ

ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ 29-31

ΠΛΑΤΕΙΑ ΕΥΟΣΜΟΥ

ΤΗΛ. 2310.708.900

Δευτ. - Παρ. 9:00 - 21:00 ,

Κωνσταντινος Μπικος

Χειρουργός Οφθαλμίατρος

Συνταγογράφηση ΕΟΠΥΥ

Ευαγγελ. Θεοτόκου 29-31

Πλατεία Ευόσμου

Τηλ. 2310.708.900

Κιν. 6936702212

Τεχνολογία αιχμής

- OCT ωχράς κηλίδας.

- Οπτικά πεδία.

- Τοπογραφία κερατοειδούς.

- Ψηφιακή απεικόνιση προσθίων μορίων.

- Παχυμετρία κερατοειδούς.

- Ειδικά οπτότυπα νηπιακής ηλικίας.

©2021 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Konstantinos Bikos